Kategóriák: Hírek

Közel ezer résztvevő telesítette a Kinizsi Százast

Idén 923 résztvevő teljesítette a Kinizsi Százast, hazánk egyik legnépszerűbb teljesítménytúráját. Bár a napos idő egyben áldás is volt a kirándulóknak, a sáros, csúszós szakaszok rendkívül megnehezítették a dolgukat.

A Kinizsi TE Encián szakosztálya május 25-26-án rendezte meg a Kinizsi 100, a Kinizsi 25 és Kinizsi 40 túrákat. Összesen 76 fő, mintegy 130 beosztásban segítették a rendezvény lebonyolítását. Az útvonal minden évben Békásmegyerről indul, majd a Pilis érintésével térségünket is keresztülszeli.

A résztvevők Kesztölcről Dorogra, onnan pedig tovább a Nagy-Gete-hegyen, majd a Tokod felett magasodó Hegyes-kőn is áthaladtak. Mogyorósbánya után a bajóti Öreg-kő következett, majd Péliföldszentkereszt után Baj és a célállomás, Tata fele vették az irányt.

A 100 km hosszúságú, egyben 2930 méter szintkülönbséget tartalmazó etapot 24 óra alatt kellett teljesíteni a résztvevőknek. Idén 1209-en indultak útnak Budapestről, közülük 286-an menet közben feladták a küzdelmet.

Bár a nyomvonal az Országos Kéktúrán halad végig, a tokodi pincéket követő szakaszán volt némi változás. Ez fennakadást nem okozott, mivel az MTSZ döntését követően a Dorogi ESE Természetjáró Szakosztálya a rendezvényt megelőző napokban szakszerűen felfestették a jeleket. A közkedvelt, hangulatos Kinizsi Százas mellett két rövidebb szakaszt is rendeztek. A Kinizsi 25-ön 76-an indultak el és 69-en teljesítették, míg a Kinizsi 40-en 326-an rajtoltak el és 297-en értek célba.

Fotók: Kovács Attila (Facebook)