Kategóriák: DorogHírek

Jó hangulatban telt az Alkotók Gyereknapja Dorogon – VIDEÓ

Szuper időben és hangulatban zajlott le, közel 1000 gyermek részvételével az Alkotók Gyereknapja, ahol számos dorogi Rauscher díjas művésszel alkothattak közösen a gyerkőcök. A rendezvény  a TOP-7.1.1-16-H-020-9  Kreatív programok Alkotok- Alkotók Gyermeknap című pályázat keretén belül valósult meg.

Kolonics Péter festőművésszel a Fess, alkoss! állomáson egy óriási színpadon festettek közösen kicsik és nagyok egyaránt. Dr. Kovács Józseffel aranykoszorús népi iparművésszel, K. Kovács József fafaragó népművésszel és Sütő Zsolt a Petőfi Iskola pedagógusával a fafaragás művészetébe és a kalotaszegi dunántúli motívumok készítésébe kóstolhattak bele. Érmeket, fapálcákat és mini emlékoszlopokat készítettek közösen. Az Építsd álmaidat! állomáson Nagy Henriette építészmérnökkel közösen kipróbálhatták a várépítést, terepasztal készítést, LEGO építményt, jenga és puzzle játékokat.

Két állomáson is az ének – zenéhez kapcsolódó programok – hangszerkészítés és  célbadobás hangjegyekkel- várták az érdeklődőket. Kovácsné Fódi Krisztina vezetésével a Zrínyi Iskola Cantilena Gyermekkórusa, valamint Farkas Rose-Marie vezetésével az Erkel Ferenc Zeneiskola énekegyüttese és a vonós kamara zenekara jóvoltából csodás műveket hallhattunk.

A Zrínyi Ilona Óvoda állomásán a kézművességé volt a főszerep. Változatos vizuális asztali játékokkal és kirakókkal ügyeskedtek a lurkók. A Dorog és Térsége Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai gyöngyfűzéssel, karkötő készítéssel és színezőkkel kedveskedtek a gyerekeknek. A Természetjáró Bakancsos Klub nagyon menő ugrálóvárakkal és egy 10 méter magas mászófallal települt ki az Alkotók Gyereknapjára. Nem csak a magasság de az élmény is garantált volt.

A DorogiSport jóvoltából 3 db roller teljes védőfelszereléssel került kisorsolásra az állomások teljesítői és a rámpa pályát kipróbálok között. Ezúton is gratulálunk a győzteseknek: Szűcs Mercédesznek, Cserháti-Nagy Viktóriának és Marosvölgyi Dánielnek.

Fotók, videó: Tóth Krisztián
Forrás: dorogisport.hu
Megosztás