A betörők arra akarták rávenni a sértettet, hogy ne tegyen feljelentést

Az Esztergomi Járási Ügyészség a kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult bűnügyben két férfi letartóztatása hosszabbítására tett indítványt.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság 2019. április 18. napján rendelte el két férfi letartóztatását.

Az elkövetők 2019. április 16. napján éjjel megjelentek gépkocsival az esztergomi sértett lakóházánál. Az egyik férfi a behatolás előtt 22 óra 45 perckor felhívta telefonon a sértettet, aki nem vette fel a telefont. Ezt követően a másik gyanúsított átugrott a kerítésen, majd a nála lévő szerszámokkal ajtókat próbált feltörni, ami nem járt sikerrel, egy ablakot felfeszített, amin keresztül bejutott a házba. Az elkövető a lakásban a szekrényekben kutatást végzett ahonnan négy informatikai eszközöket, telefonokat, karórákat, iratokat és készpénzt vett magához összesen 500.000,- Ft-ot meg nem haladó értékben.

Ezt követően a házba behatoló elkövető a sértett hálószobájában is kutatni kezdett, azért hogy a sértettől készpénzt tulajdonítson el, ekkor azonban a sértett felébredt, aminek a hatására a gyanúsított kimenekült a házból. A sértett a gyanúsított után szaladt az udvaron és kerítésnél a földön fekve megtalálta és felismerte a gyanúsítottat. Ezt követően a tettenért gyanúsított arra igyekezett rávenni a sértettet, hogy ne szóljon a rendőrségnek és megígérte, hogy az eltulajdonított tárgyakat visszahozza a sértettnek. Később a gyanúsítottak együtt visszaadták a sértettnek a tőle eltulajdonított tárgyakat és mindketten próbálták rábeszélni a sértettet, hogy ne tegyen feljelentést.

Az ügyészség megállapította, hogy bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye mindkét gyanúsítottal szemben változatlanul fenn áll, ezért indítványozta a letartóztatás határidejének három hónappal történő meghosszabbítását.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt adott, és az elkövetők letartóztatásának határidejét 2019. augusztus 18. napjáig meghosszabbította.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás