Kategóriák: DorogHírek

Kitisztították a kenyérmezei patak egy szakaszát Dorogon

Öntsünk tiszta vizet a Dunába címmel szerveztek akciónapot a Kenyérmezei-patakért a BEBTE tagjai, akik a vízügyi szakemberekkel együtt megtisztították a hulladéktól a vízfolyás medrét május 19-én, vasárnap.

A „Szemétírtók csapata” a vasárnapi akció keretében a patak egyik legszennyezettebb szakaszát, a dorogi Esztergomi úti híd környezetét tisztították meg a szeméttől. A patakmederben az elmúlt évek során hordalékszigetek is képződtek, amelyek hulladékgátként szolgáltak. Ezeket különböző szerszámokkal távolították el, ezzel biztosítva a víz szabad lefolyását.

Amíg az önkéntesek egyik fele a vízben, addig a többiek a parton szedték össze a szemetet. Leginkább italos üvegek, üdítős és sörösdobozok kerültek elő, de a vízben találtak régi szőnyeget, régi vascsöveket, telefonkészüléket, játékautót és fürdőruha szettet is. Mindemellett két nagy gumiabroncsot is kiszedtek.

A dorogi polgármesteri hivatal és a vízügy biztosította az akcióhoz a zsákokat és szerszámokat, valamint a konténerbe összegyűjtött hulladék elszállítását is megszervezték.