Kategóriák: CsolnokHírekProgramok

Szabó Norbert Ádám előadása Csolnokon

Te jó irányba evezel? Legyen szó akár egy vállalkozás elindításáról, vagy éppen az Atlanti-óceán átkajakozásáról, a rendszer ugyanaz! Nincsenek csodák, csak törvények és szabályok, amiket ha betartunk, és követünk, akkor álmaink és céljaink, legyenek azok bármilyen távolinak tűnőek elsőre, valóra fognak válni. – vallja Szabó Norbert Ádám világrekorder.

Erről beszél nekünk a csolnoki művelődési házban, május 21-én, kedden 17 órától.

Szabó Norbert Ádám egy nap tudatára ébred: nem a neki rendelt utat járja. Rádöbben, hogy az íróasztalán és a hétköznapok taposómalmán túl is van élet, sőt: ott kezdődik csak igazán. Egészen pontosan a nyílt óceánon…

Amikor barátjával, Leventével egy kollégiumi szobában a fejébe veszi, hogy egy aprócska páros kajakkal keresztülevezik az Atlanti-óceánt, az egész nem tűnik többnek a fantázia játékánál. A két mindenre elszánt srác azonban pontosan tudja: száz veszéllyel dacolva is véghez fogják vinni vakmerő tervüket.

Több mint hatvan nap a végtelen háborgás kellős közepén, kitéve az időjárás kényének-kedvének, nap nap után megküzdve az elemekkel – és persze saját kétségeikkel. Szabó Norbert Ádám izgalmas előadásából többek között az is kiderül, hogyan készül ivóvíz sós tengervízből, milyen érzés, ha az ember nagy sebességgel repülő hallal koccan össze, és mit kell tennünk, ha összecsapnak a fejünk felett a hullámok – időnként szó szerint.