Kategóriák: DorogHírek

Nyílt napot tartottak a dorogi mentőállomáson

Május 10-én, pénteken 10 és 16 óra között várták az érdeklődőket a Mentők Napja alkalmából a dorogi mentőállomáson. Sőt egy igazi sikersztori fültanúi is lehettünk.

A mentőállomásra látogatók betekintést nyerhettek a mentődolgozók mindennapjaiba, megismerhették a mentőautók felszerelését, sőt megtanulhattak újraéleszteni. A dolgozók elmondták, hogy a legkülönfélébb helyzetekre is fel kell készülniük: a vendégeknek bemutatták azokat a vákuumos rögzítő eszközöket, amelyeket a csonttöréssel járó baleseteknél alkalmaznak.

Amikor a mentőállomásra kilátogattunk, egy éles eset szemtanúi is lehettünk, hiszen éppen indult egy egység a dorogi körforgalomnál rosszul lett beteghez, akit a helyszínen láttak el. De egy igazi hálás sztori fültanúi is lehettünk, hiszen a nyílt napra a sárisápi Jánosi Györgyi és férje is kilátogatott, akik egy ajándékcsomagot nyújtottak át a mentőknek. A hölgy elmesélte, hogy március 29-én lett rosszul az autóban Dorogon, a Csolnoki úton, majd életét vesztette. A férje azonnal hívta a mentőket, akik a gyors kiérkezést követően sikeresen újraélesztették Györgyit, így megmentették az életét. Miután sikerült stabilizálni az állapotát egy budapesti kórházba szállították. Hozzátette: köszönöm már jól vagyok, ha mentők nincsenek, most én sem lennék – György mindezt a könnyeivel küszködve, elcsuklott hangon mondta el -.


Jánosi József és felesége Jánosi Györgyi

Mentők napja: Május 10. Ezen a napon alakult meg 1948-ban az Országos Mentőszolgálat.