Kategóriák: EsztergomHírek

Bronzszobrot adott át Ferenc pápának Esztergom polgármestere

Mindszenty József bíboros esztergomi bronz szobrának kicsinyített mását Romanek Etelka polgármester adta át Csehimindszent vezetőjével, a magyarországi Mindszenty-alapítvány képviselőjével, a szobor orosz alkotójával és az alkotást felajánló alapítvány elnökével együtt, a vatikáni magyar és orosz nagykövet társaságában a pápai audencián – írja Esztergom város a honlapján.

Romanek Etelka a szobor mellett a 2015. évi szoboravató ünnepségről készült fényképet is adott Ferenc pápának.

Böjte Csaba testvér és 30 fős gyermekkórusa is találkozott a Mária Rádió és a Mária Út közösen szervezett zarándoklata során Ferenc pápával. A gyermekmentő Dévai Szent Ferenc Alapítvány részéről Böjte Csaba kérése pedig az volt Ferenc pápához a Vatikánban, hogy június elseje legyen a Gyermek Jézus ünnepe.

Szerdán a pápa általános kihallgatásán vettek részt, aki az audiencia végén személyesen köszöntötte a Mária Rádió és a Mária Út közös zarándoklatának résztvevőit is, és nagy meglepetésként a pápa magyarul válaszolt a köszöntésre, mindemellett áldását is adta a magyar zarándokcsoportra.

Az audiencián továbbá részt vett Kovács Gergely okleveles posztulátor, a magyarországi Mindszenty-alapítvány képviselője, a bíboros boldoggá avatási eljárásának helyettes posztulátora.

„Amikor a pápának elmondtuk, hogy a magyar egyház és a magyar nép mennyire várja Mindszenty bíboros boldoggá avatását, a pápa azt mondta, hogy a bíboros mártír volt – számolt be Kovács Gergely a Mária Rádiónak az audienciáról.

Fotók: esztergom.hu