Vádat emeltek az esztergomi hajléktalan férfit bántalmazók ellen

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádiratot nyújtott be azzal két férfival szemben, akik Esztergom belvárosában egy hajléktalan férfit bántalmaztak a nyílt utcán.

Az elsőrendű és másodrendű vádlottak 2018. augusztus 08-án 19 óra körüli időben szóváltásba kerültek Esztergomban, a Lőrincz utcán egy hajléktalan személlyel. A másodrendű vádlott meg akarta ütni a sértettet, aki azonban az ütés elől elhajolt. A sértett  a vádlottak elől a Kossuth Lajos utcán Dorog irányába az úttesten futni kezdett, mire a vádlottak utána futottak, majd az Esztergom, Kossuth Lajos úton a közlekedő gépjárművek között őt utolérték. A vádlottak a sértettet megragadták, majd a Kossuth Lajos utcán, egy dohánybolt közelében lévő járdaszakaszon az épület falához szorították és több alkalommal mindketten megütötték. A sértett az ütések hatására a földre került, ahol elsőrendű vádlott  belerúgott.

A sértett  a vádlottak cselekménye következtében a jobb könyökén hámsérülést szenvedett el, amely sérülés 8 napon belül, emiatt magánindítványt nem terjesztett elő.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottakat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó