Kategóriák: EsztergomHírek

Szent Flórián Érdemjelet kapott egy esztergomi tűzoltó

A rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából minisztériumi ünnepségen tartottak április 26-án, Budapesten.

Az eseményen a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója elmondta, hogy ma Magyarországon a polgárok bíznak és bízhatnak a rendőrökben és a tűzoltókban.

Papp Károly r. altábornagy emlékeztetett arra, hogy április 24-e Szent Györgynek, a rendőrség védőszentjének, május 4-e pedig Szent Flóriánnak, a tűzoltók védőszentjének a napja. Ezeket a jeles napokat a két szervezet évtizedek óta ünnepli, az idén kilencedik alkalommal közösen.

Az ünnepségen Pintér Sándor belügyminiszter Az év rendőre és Az év tűzoltója miniszteri díjakon kívül Bátorságért érdemjeleket, Szent György-érdemjeleket, Szent Flórián-érdemjeleket, valamint A közszolgálatáért érdemjelet adott át. Összesen több mint félszáz rendőr, illetve tűzoltó részesült valamilyen elismerésben.

A belügyminiszter kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül – a BM Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának javaslatára – Szent Flórián Érdemjelet adományozott Bartos Tamás c. tű. főtörzsőrmesternek, az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának.

Fotó: Béres Márton és Manek Attila