Kategóriák: DorogHírek

Nyugdíjba vonulása alkalmából köszöntötték dr. Solti Hildát

Április 26-án, a dorogi testületi ülés keretén belül, nyugdíjba vonulása alkalmából méltatták dr. Solti Hilda, járási tisztifőorvost.

Az eseményen dr. Tittmann János polgármester megköszönte a tisztifőorvos munkáját, aki az elmúlt évtizedekben a népegyészségügy területén kiváló érdemeket szerzett. Számos tudományos publikációja jelent meg a légszennyezettség és a terhességi kimenetelek összefüggéseivel kapcsolatban. Vezetőként pedig példamutató szakmai elhivatottsággal támogatta munkatársait, hozzájárulva ezzel az általa vezetett intézet stabil munkaerőbázisának megtartásához.

Dr. Solti Hilda Dorogon született és a Dobó Katalin Gimnáziumban érettségizett. A Szegedi Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát közegészségtan-járványtanból, majd 1987-ben az Orvostovábbképző Egyetemen szakvizsgázott. 1991-től a Népegészségügyben, az ÁNTSZ Pest Megyei Intézetben, a KÖJÁL – Városi Intézeteiben, az ÁNTSZ Kistérségi Intézetben, valamint a Járási Népegészségügyi Intézetben végezte munkáját. 2012-ben megyei tiszti főorvos elismerő oklevélben részesült. 2014-ben pedig Pro Sanitate díjjal ismerték el munkáját. Évek óta az Esztergomi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztályát vezeti. A szakember hiány miatt évek óta folyamatosan helyettesítési feladatokat látott el a tatabányai és a komáromi járási népegészségügyi intézetekben. 2019. március 15-én, a Várkert Bazárban megtartott ünnepen állami kitüntetésben részesült, akkor magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként Magyary Zoltán-díjat vehetett át.

Forrás: dorogimedence.hu / dorog.hu