Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Indítványozták az esztergomi betörők letartóztatását

Az ügyészség indítványozta annak a két balfácánnak a letartóztatását, akik április 16-án, egy esztergomi házba törtek be, de lebuktak.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta annak a két férfinek a letartóztatását, akik 2019. április 16. napján éjjel megjelentek gépkocsival az esztergomi sértett lakóházánál. Az egyik férfi a behatolás előtt  22 óra 45 perckor felhívta telefonon a sértettet, aki nem vette fel a telefont. Ezt követően a másik gyanúsított átugrott a kerítésen, majd a nála lévő szerszámokkal ajtókat próbált feltörni, ami nem járt sikerrel, egy ablakot felfeszített, amin keresztül bejutott a házba. Az elkövető  a lakásban a szekrényekben kutatást végzett ahonnan négy informatikai eszközöket, telefonokat, karórákat, iratokat és készpénzt vett magához összesen 500.000,- Ft-ot meg nem haladó értékben.

Ezt követően a házba behatoló elkövető a sértett hálószobájában is kutatni kezdett, azért hogy a sértettől készpénzt tulajdonítson el, ekkor azonban a sértett felébredt, aminek a hatására a gyanúsított kimenekült a házból. A sértett a gyanúsított után szaladt az udvaron és kerítésnél a földön fekve megtalálta és felismerte a gyanúsítottat. Ezt követően a tettenért gyanúsított arra igyekezett rávenni a sértettet, hogy ne szóljon a rendőrségnek és megígérte, hogy az eltulajdonított tárgyakat visszahozza a sértettnek. Később a gyanúsítottak együtt visszaadták a sértettnek a tőle eltulajdonított tárgyakat és mindketten próbálták rábeszélni a sértettet, hogy ne tegyen feljelentést.

Az ügyészség megállapította, hogy bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye mindkét gyanúsítottal szemben fenn áll, ezért indítványozta a letartóztatás elrendelését.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt adott, és az elkövetők letartóztatását egy hónap időtartamra, 2019. május 18. napjáig elrendelte.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség