Kategóriák: CsolnokHírek

Keresztszenteléssel ért véget a „Húsvéti Szomszédolás”

Csolnokon ért véget Nagycsütörtökön a „Húsvéti Szomszédolás” című programsorozat. A helyi identitás pályázat keretén belül Dorog, Kesztölc, Csolnok és Piliscsév lakosai egymáshoz látogattak Húsvét derekán.

A záróeseményt a Csolnoki Német Nemzetiségi Vegyeskórus műsorával nyitották meg, majd dr. Kulcsár Sándor plébános szentelte fel a felújított Dági úti keresztet.

Kolonics Péterné polgármester asszony beszédében elmondta, hogy igazi öröm számukra, hogy Húsvétra elkészült a feszület, majd elmesélte a kereszt történetét: a hegyről lefelé vezető úton elszabadult egy szekér, Johannes Hogelmayer kocsis pedig halálos balesetet szenvedett. Egyik hozzátartozója, Franz Hogelmayer az ő emlékére állíttatta a keresztet, amely a Thier-Gröschl család kertjében látható.

A keresztet egyébként Sax László pilisvörösvári kőfaragó restaurálta, aki emléklapot kapott a szép munkájáért.

A program után a résztvevők átsétáltak a művelődési házba, ahol megkezdődött a „Húsvéti Szomszédolás”. A gyerekek a különböző szabadtéri játékok mellett kézműves feladatokat végezhettek el. A felnőttek pedig megkóstolták a helyi különlegességét, megismerve Csolnok gasztronómiáját.