Kategóriák: HírekTokodaltáró

Megújult Tokodaltárón az óvoda és a hivatal épülete

A Széchenyi 2020 program keretében 149,9 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével Tokodaltárón energetikailag korszerűsítették az óvoda két épületét és a polgármesteri hivatalt, jelentősen csökkentve ezzel az intézmények fenntartási költségeit.

Tokodaltáró Község Önkormányzata a település óvodai épületeinek, valamint a polgármesteri hivatal energetikai fejlesztésére pályázott és nyert támogatást a TOP-3.2.1-15 kódszámú, Önkormányzati épületek energetikai fejlesztése című felhíváson. Az épületek csaknem 40 éve épültek, energetikailag elavultakká váltak, a hőszigetelés és a nyílászárók nem megfelelő minősége miatt fenntartási költségeik jelentős terhet róttak az önkormányzatra.

A TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00002 azonosító számú projekt megvalósításával az intézmények homlokzatait hőszigetelték, a nyílászáróikat lecserélték, korszerű fűtési és világítási rendszert építettek ki, valamint napelemes rendszert is telepítettek. A 149.923.342 Ft európai uniós támogatás segítségével megvalósult fejlesztéssel az önkormányzati épületek fenntartási költségei jelentősen csökkentek, jelentős megtakarítást eredményezve ezzel a fenntartónak.

Megosztás