Kategóriák: DorogHírek

A dorogi iskolások életmentő képzésen vettek részt

Horizont Egészségügyi Alapítvány tavaly márciusban alakult céljainak megfelelően sikeresen pályázott a Generali Elsősegély Program – közösségi pályázatán.

Generali Alapítvány egyik kiemelt célja a gyógyítási és mentési tevékenység támogatása, az ismeretterjesztés segítése a lakosság körében. 2019-es évben is az elsősegély témában kívánják segíteni a laikus közösségeket a készségszintű ismeretszerzésben, erre szakosodott szakmai szervezetek közreműködésével.

Az oktatási központban (Dorog, Esztergomi út 1/A) 2019. március 22-én került sor 10 és 14 óra között a dorogi Zrínyi Ilona Általános Iskola diákjai számára a közösségi pályázaton elnyert oktatás. A képzésen közel száz alsó és felső tagozatos diák mellett a városban élő felnőttek is részt vettek. Tartalmas előadás mellett elsajátították az újraélesztés alapjait, de a sebkötözés, segítség hívásának szabályaira is felhívták a figyelmet. Képzés végén alapítvány oktatási központja előtt lehetőség volt megnézni több mentőautó felszerelését és ki lehetett próbálni (környéki lakók örömére) mentőautó szirénáját, villogóját.

Ugyanezen a napon, a dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnáziumban elsősegély oktatást szerveztek az iskola pedagógusaival közösen. A program nagy sikert aratott iskola tanulói körében, délelőtt folyamán elméleti és gyakorlati tudást szerezhettek az alábbi témákban: laikus újraélesztés, stabil oldalfektetés, vérzések, törések ellátása, mentő segítség hívása.

Az intézménnyel közösen az alapítvány szeretne a közeljövőben „egészségügyi szakkört” működtetni, több hasznos előadást tartani, és az iskolai közösségi szolgálat letöltésében lehetőséget biztosítani.