Kategóriák: DorogHírek

Újabb munkásszálló épülhet, most Dorogon

A tavaly év végi testületi ülésen Dorog Város Képviselő-testülete 12 igen, egyhangú szavazattal megbízta a polgármestert egy munkásszállás megtervezésével és a pályázat előkészítésének lebonyolításával.

Egyre szaporodnak térségünkben a munkásszállások. Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyékben épült ki az ipar országunkban, mely a mai napig folyamatosan bővül. Kevés a dolgozó ember, ezért Borsodból, Szabolcsból, sőt Ukrajnából kell munkaerőt kölcsönözni. Ez gazdasági szempontból jó a térségnek, viszont több településen indulatokat gerjeszt. Sok esetben történtek erőszakos cselekedetek és rablások az ide érkező munkások körében, melyekből rendben be is számoltunk. Sőt Tokodaltárón a lakosság komolyan összefogott a munkásszálló megépítése ellen.

Az új dorogi 90 fős munkásszálló egyébként egy vissza nem térítendő pályázatból valósulhat meg, melyre március 31-éig lehet pályázni. A beruházás összege 479 millió forint, melyből 143 millió az önrész.

A képviselők egyhangú szavazatukkal egyetértettek a projekttel, sőt még Polonyi Zsolt képviselő úr is remek ötletnek találhatta, hiszen ő sok mindent nem szavaz meg, de ez mellett ő is igennel voksolt! A képviselő urak egyébként nem vakon szavaznak, hiszen minden esetben a szavazások előtt megkapják az előterjesztéseket. Az ezzel kapcsolatos előterjesztés itt tekinthető meg. Mindemellett az előterjesztés alapján a 23/2017. (II. 3.) Korm. rendelet is elérhető mindenki számára az interneten. Ezáltal igazán lehet azt mondani, hogy utánanézve, felkészülve, felelős döntést hoztak mind a tizenketten. A testületi ülés jegyzőkönyvének 10. pontjában bizonyosodhatunk meg erről.

Korrekció: egyébként a munkásszálló 90 fős befogadóképességéről 2019. március 14-én, csütörtökön szavaztak a képviselők rendkívüli ülésen, akkor Polonyi úr már nem támogatta a létesítményt.

„Remélem, hogy a munkásszálló városunkat gazdagítja majd, és időben elbocsájtásra kerülnek azok az ide érkező munkások, akik nem tisztelik egymást és a helyi lakosságot, illetve a kultúránkat. Mindemellett remélem azt is, hogy a pályázat megvalósulása után az esetlegesen előforduló incidensek esetében is, a képviselők vállalják majd felelősségüket a döntésük alapján.”

Lehoczki Dávid