Munkásszállóról lopott autóval ment Békésre

Az Esztergomi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki Esztergomból úgy utazott haza, hogy a munkásszállásról jogtalanul magához vett egy indítókulcsot, és a gépjárművet Békésig vezette.

A férfi 2018. június 20. napjáig egy esztergomi üzemben dolgozott, ekkor elbocsátották. A vádlott másnap a munkásszállóról békési lakóhelyére kívánt távozni.

A vádlott a reggeli órákban – miután a munkásszállón lakó személyek munkahelyükre távoztak –  az általa lakott szobával szomszédos szobából az erkélyen átmászva és a nyitott teraszajtón bemenve magához vette a sértett tulajdonát képező gépjármű indítókulcsát abból a célból, hogy a gépjárművet a sértett tudta és hozzájárulása nélkül jogtalanul használja.

Ezt követően a vádlott az udvaron parkoló gépjárművel Biatorbágy érintésével az M1-es és M5-ös autópályán Békésre hajtott. A vádlott a gépjárművet Békésen a Puskaporos tó közelében állította le, majd onnan a gépjármű indítókulcsával együtt lakóhelyére távozott.

A gépjármű 2018. június 21. napján feltalálásra, lefoglalásra, majd sértett részére kiadásra került.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat pénzbüntetésre ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás