Március 15-ei megemlékezések térségünkben

Térségünk több településén megemlékeznek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulóján. Összegyűjtöttük a települések programjait!

Tát: március 14-én, csütörtökön 17.50-kor térzenével indul a megemlékezés a Hősök terén. 18 órakor a 7. osztályos tanulók irodalmi műsorral készülnek. Ünnepi beszédet mond dr. Veres Zoltán, megyei jegyző. Közreműködik a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar. Tartós eső esetén 18.00 – Koszorúzás az emlékműnél, 18.30 – Műsor a Kultúrházban.

Kesztölc: március 14-én, csütörtökön 16 órakor kezdődik a megemlékezés a művelődési házban, a helyszínen az iskolások műsorát tekinthetjük meg. Az iskolások gondolatban visszautaznak a 19. század Pestjére. Az 1848-49-es történelmi eseményeket elevenítik fel versekkel, prózával, képekkel, zenével és tánccal. A műsor után a megemlékezés a Szabadság téren koszorúzással zárul.

Tokod: március 14-én, csütörtökön 16 órai kezdettel a Hegyeskő Általános Iskola aulájában tartják meg az ünnepi műsort. Program: Dr. Völner Pál ünnepi köszöntője, Hegyeskő Általános Iskola műsora, koszorúzás a Petőfi szobornál, ahol közreműködik a Gardellaca kórus.

Dorog: március 15-én, pénteken 10 órakor a Petőfi téren tartják a megemlékezést. Az eseményen a dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnázium 10. b osztálya ünnepi műsora után koszorúzást tartanak.

Esztergom: március 15-én, pénteken 10 órakor Városi ünnepséget tartanak a TSZC Bottyán János Szakgimnáziuma dísztermében. 10.40-kor tiszteletadás lesz a zászlóknál, a Városháza főbejárata előtt, majd innen Emlékmenet indul a Szentgyörgymezői ’48-as Honvédtemetőbe, ahol koszorúzási ünnepséget tartanak. Végül tábori misével zárul a megemlékezés.

Csolnok: március 15-én, pénteken 10 órakor ünnepélyes zászlófelvonás lesz a Művelődési Ház előtt. Köszöntőt mond Kolonics Péterné polgármester asszony, közreműködik Benkő Péter kétszeres Jászai Mari-díjas színművész és a zeneiskola növendékei. 17 órai kezdettel a Csolnoki Fúvószenekar ünnepi koncertje lesz hallható a Kossuth Lajos Művelődési Házban.