Kategóriák: HírekKék hírek

Három alkalommal, öt teherautó gázolaját szívta le

A Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki öt tehergépkocsi üzemanyagtank kupakját felfeszítette, majd a tankokból gázolajat szívott le, és így azt eltulajdonította.

Az elkövető 2018. szeptember 16. napján a késő esti órákban, Lábatlanon két tehergépkocsi üzemanyagtankjának kupakját feszítette le, az egyikből 260 liter, a másikból 570 liter gázolajat szívott le.

A gyanúsított 2019. január 31. napján és 2019. február 01. napján Környén is két nyerges-vontató tartályából tulajdonított el gázolajat a tanksapkák felnyitásával, mindkét járműből 500-500 litert szívott le.

Ezt követően a terhelt 2019. február 25. napjáról 2019. február 26. napjára virradó éjszaka a gánti körforgalom mellett lévő kamionos pihenőben parkoló nyerges-vontatóból 330 liter gázolajat szívott le a tanksapka felfeszítését követően.

Az ügyészség indítványa szerint a többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfival szemben fenn áll a bűnismétlés veszélye.

A Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt adott, és elrendelte az elkövető letartóztatását egy hónap időtartamra.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotó: petroleum.hu