Letartóztatták a visszaeső internetes csalót

A férfi internetes oldalon kínált eladásra olyan termékeket, amivel soha nem rendelkezett. A dorogi rendőrségen jelentették fel a budapesti lakost, a mai napon pedig le is tartóztatták.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta annak férfinak a letartóztatását, aki internetes oldalakon adott fel olyan adásvételi hirdetéseket, amelyek teljesítése nem állt szándékában, a sértetteket ezzel tévedésbe ejtette, és nekik kárt okozott azzal, hogy a bankszámlájára különböző összegeket utaltatott.

Az elkövető 2019. január 08. napján egy budapesti bankban azért nyitott bankszámlát, hogy a tévedésbe ejtett sértettekkel erre utaltasson különböző összegeket.

A férfi a bankszámla megnyitását követő napon egy szerszámgép szett 50.000,-Ft-ért történő eladására irányuló hirdetést adott fel, az erre jelentkező sértettel vételárként és postai költségként 52.000,-Ft-ot utaltatott a bankszámlájára, amelyet követően elérhetetlenné vált.

A gyanúsított ezt követően két különböző típusú személygépkocsi eladására adott fel hirdetéseket, az egyiket 1.480.000,-Ft-ért, a másikat 1.700.000,-Ft-ért árulta.

A hirdetésekre jelentkező egyik sértettel előlegként 150.000,-Ft-ot, a másik sértettel ugyancsak előlegként összesen 1.000.000,-Ft-ot utaltatott a számlájára. A gépjárműveket a sértettek nem kapták meg, az elkövető számukra elérhetetlenné vált.

Az elkövető büntetett előéletű, legutóbb 2018. március 29. napján szabadult a lopás miatt kiszabott szabadságvesztés büntetésből feltételes kedvezménnyel, ezért különös visszaesőnek minősül.

Az ügyészség indítványa szerint a különös visszaesőnek minősülő férfival szemben fenn áll a bűnismétlés és annak a veszélye, hogy a bizonyítást veszélyeztetné.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt adott, és elrendelte az elkövető letartóztatását egy hónap időtartamra.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó