Kategóriák: DorogHírekProgramok

Keresztül-kasul Norvégián

A dorogi Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) norvégiai túrájáról tartanak képes beszámolót az út résztvevői március 7-én, csütörtökön 17 órai kezdettel a városi Gáthy Zoltán Könyvtárban.

Két utazás összevont beszámolóját hallgathatják meg az érdeklődők.

2017-ben az egyesület négy tagja járta be teljes hosszában a skandináv országot az Északi-foktól a déli Kristiansand-ig, míg egy évvel később heten Dél-Norvégia természeti nevezetességeire koncentráltak.

Az út során olyan emblematikus helyszíneket jártak be, mint Európa legészakibb pontja (Nordkapp), az Atlanti út, a Romsdal-lépcső (Romsdalstrappa), a Trollok útja (Trollstigen), a Geiranger-fjord, Sogne-fjord, a Trollnyelv-szikla (Trolltunga), a Szószék-szikla (Preikestolen), valamint a Beszorult kő (Kjeragbolten). Hótalpas túrát tettek az Északi-sarkkörön, felkeresték a Briksdal-, és Nigard-gleccsereket, valamint bejárták Trondheim, Bergen és Stavanger utcáit. A két út során közel 16 ezer km-t autóztak, átutaztak több száz alagúton, köztük a híres Északi-fok alagúton, amely több mint 200 méteres mélységben, a tenger alatt fut, valamint Európa leghosszabb közúti alagútján, a 25 km-es Lærdalstunnelen-en.

Az út tapasztalatait már több cikkben is megosztották, de a két utazás összevont beszámolójára első ízben most kerül sor. Az előadást nemcsak vetített, de kiállított fotók is színesítik.

Minden érdeklődőt szeretettel látnak.

Fotók: Gábor Éva és Lieber Tamás

Megosztás