Egy nap kétszer kapták el ittasan, vádat emeltek ellene

Az Esztergomi Járási Ügyészség kettő rendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben.

A férfi először 2018. június 11. napján 19 óra 20 perckor Esztergom belvárosában vezette úgy a személygépkocsiját, hogy előtte szeszesitalt fogyasztott. A súlyos fokú alkoholosan befolyásolt állapotában a parkolás során a vádlott nekiütközött egy másik gépjármű bal oldalának. A vádlott vezetői engedélyét a hatóság még ezen a napon bevonta.

Ezt követően, ugyanezen a napon, 23 óra 57 perckor vezette ismét a vádlott a személygépkocsiját Esztergom belvárosában úgy, hogy közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

A vádlott harmadszor 2018. július 08. napján 19 óra 05 perckor Esztergomban, a belvárosban vezetett egy személygépkocsit, ekkor közepes fokban volt befolyásolva a biztonságos járművezetésben. Ezt követően, ugyanezen a napon 20 óra 30 perckor Esztergom belvárosában ugyancsak közepesen ittas állapotban vezette ugyanazt a személygépkocsit.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre, valamint a közúti járművezetéstől hosszabb időre történő eltiltásra ítélje.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó

Megosztás