Az árverési vevőt lopta meg az ingatlanból kiköltöző férfi

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki egy olyan ingatlanban lakott, amit végrehajtás során árverésen eladtak, és amelyből történő kiköltözése során szerelvényeit leszerelte és eltulajdonította.

A sértett végrehajtási eljárás keretében történt árverésen 2018. április 05. napján tulajdonjogot szerzett egy esztergomi ingatlanra. A vádlottnak az ingatlant a végrehajtó felhívására 2018. április 30. napjáig kellett elhagyni, illetve abból kiköltözni. A vádlott az ingatlanból való kiköltözése során leszerelt és jogtalanul eltulajdonított 11 darab radiátort, ahhoz tartozó szerelvényeket, konnektorokat, kapcsolókat, garázskaput és csaptelepet. Az elkövetési érték: 608.938,-Ft., a lopás során okozott kár nem térült meg.

A vádiratban az ügyészség indítványt tett arra, hogy a büntetlen előéletű vádlottat az Esztergomi  Járásbíróság büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, valamint  kötelezze, hogy a sértettnek fizessen meg 608.938,- Ft-ot kártérítésként.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Megosztás