Kategóriák: EsztergomHírek

Panoramio fotókiállítás a Vízivárosi Rózsakertben

Február 23-ától március 31-éig különleges találkozónak ad otthont az esztergomi Dzsámi Múzeum, hiszen az év első múzeumi eseményére kerül sor a Vízivárosi Rózsakertben.

Találkozások a történelemmel – a Panoramio közösség csoportos fotókiállításának megnyitója február 23-án szombaton délután 16 órakor kezdődik, melyen a közösség nevében Preisz Tivadar szól az egybegyűltekhez. A délután igazi zenei csemegét is tartogat, mivel Rakovits István gitárjátékában gyönyörködhetnek kedves látogatóink.

A Panoramio csoportot 2005-ben lelkes spanyol fotósok hozták létre. Céljuk az volt, hogy a világjárás közben készült panorámaképeiket, természetfotóikat egy nemzetközi honlapra feltölthessék, pozícionálhassák, és megoszthassák az internetes közönséggel. A kezdeményezés hamar széles követőtáborra talált, amatőr és profi fotósok csatlakoztak a közösséghez, amely már nemcsak a képeket, hanem tapasztalatait, tudását is megosztotta egymással. A Google 2007-ben megvásárolta a Panoramiot, és beépítette szolgáltatásai közé, amely a Google Maps alkalmazás nélkülözhetetlen része lett, majd 2016-ban végleg beolvasztotta, így a Panoramio 10 év működés után megszűnt.

A közösség azonban nem széledt szét, szerte a világon – így Magyarországon is – számos fotós továbbra is tartja a kapcsolatot, rendszeresen találkoznak. Egy ilyen alkalomra gyűlnek most össze a magyar tagok a Dzsámiban 2019. február 23-án is. A csoportos kiállításon az ország minden tájáról érkező alkotó – sokszínű szemléletét tükröző – válogatott és legszebb természetfotóját mutatja be. A legjobb minőségben elkészített képeket jótékony célra ajánlja fel a magyar Panoramio közösség.

A kiállítás megtekinthető 2019. február 23-tól március 31-ig hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között.