Kategóriák: Hírek

Épületenergetikai fejlesztések Pilismaróton

Pilismarót Község Önkormányzata 139,86 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a TOP-3.2.1-15 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című konstrukció keretein belül. A támogatás mértéke 100%.

Az elnyert támogatásból energetikai szempontú felújítást végeztek az önkormányzati épületeken. A kivitelezés sikeresen befejeződött, az épület átadása megtörtént.

A fejlesztés célja a az energetiai korszerűsítés mellet a környezeti ártalmak csökkentése. A projekt során a Nyírő Csaba Sportcsarnok fűtésrendszere korszerűsítésre került, míg a Mesevár Óvoda energiafelhasználásának csökkentése érdekében a fűtésrendszer korszerűsítése mellett sor került az épület homlokzati hőszigetelésére, a nyílászárók cseréjére korszerű, háromrétegű üveggel ellátott nyílászárókra, aszbesztmentesítésre és ennek keretében történő tetőhélyalás cserére, továbbá 76 napelemből álló háztartási méret! ű kiserőműrendszer telepítésére. A projektarányos akadálymentesítés is megvalósult.

Az óvoda esetében a fejlesztés eredményeként az épület fűtése során létrejövő hőveszteség csökkenése várható, ezáltal komfortos hőmérséklet érhető el az épületben, valamint a megújuló energiaforrások és az új takarékos fűtési rendszer révén a fenntartási kiadások idővel minimalizálódnak, az így megtakarított pénz pedig egyéb fontos célokra lesz hasznosítható és átfogó programok is finanszírozhatóvá válnak!

A projektről további információ a www.pilismarot.hu oldalon olvasható.

Megosztás