Kategóriák: EsztergomHírek

Helyreáll a szemétszállítás Esztergomban

Január 25-étől ismét az Eszköz Kft szállítja a szemetet Esztergomban – olvasható Romanek Etelka polgármester asszony Facebook oldalán.

A korábbi, megszokott rend visszaállítása érdekében tett önkormányzati egyeztetések eredményeképpen pénteken – január 25-én – visszaáll a korábban megszokott rend a kommunális- és szelektív hulladék szállításában: több egyeztetés követően újra az Eszköz Kft-t bízták meg alvállalkozóként 2024-ig.

2018. végéig az Eszköz Kft. biztosította alvállalkozóként a szemétszállítást, azonban a fővállalkozó Vertikál Zrt. nem hosszabbított szerzőst a nagyrészt esztergomi önkormányzati tulajdonú céggel, január elsejétől saját maga végezte el a feladatot. A szemétszállítással kapcsolatban ezzel egy időben számos lakossági panasz érkezett, több helyről késve vagy egyáltalán nem szállították el a hulladékot. Az önkormányzat számos alkalommal egyeztetett a Vertikál Zrt-vel, hangsúlyozva, hogy ragaszkodik a szemétszállítás korábbi minőségének biztosításához, és lehetőség szerint a feladatot továbbra is az Eszköz Kft. révén szeretné biztosítani, amely több mint 15 éve látja el ezt a feladatot, megfelelő szakember- és gépjárműállománnyal rendelkezik.

Az egyeztetések eredményeként a mai nap folyamán elkészült az a szerződés, amely valamennyi érintett fél számára elfogadható, és amelynek értelmében péntektől – 2019. január 25-től – újra az Eszköz Kft. szállítja el a kommunális- és szelektív hulladékot Esztergomban.

A szemétszállítás rendje a korábban megszokott időben történik mindenütt, ahogy az ügyfélszolgálat is, amely január 25-től ismételten a Pór Antal téren áll a lakosság rendelkezésére. Az Eszköz Kft. kéri, hogy minden, az elmúlt hetek miatti csúszást, elmaradt szállítást jelezzenek az ügyfélszolgálat elérhetőségein.

Az ügyfélszolgálat elérhetőségei:
33/313-084
ugyfelszolgalat@eszkozkft.hu

Nyitvatartási idő:
Hétfő: 07.00-19.00
Szerda: 08.00-17.00

Forrás: Romanek Etelka Facebook oldala