Kategóriák: DorogHírek

Zenészbál a Mukiban, avagy a sikersorozat folytatódik

Végre idén is beköszöntött a báli szezon, elmaradhatatlan események egyike a táncos mulatság, mely felpezsdíti a közönséget, kizökkenti a szürke hétköznapokból.

Immáron harmadik éve kerül megrendezésre Dorogon a Zenész Bál, melynek frappáns mottója így szól: „nemcsak zenészeknek”.

A rendezvényen profi zenészek játszanak jobbnál jobb dalokat, melyet rendszerint a közönség együtt tud énekelni, dúdolni a zenészekkel, vagy akár ropni rá a táncot. A zenei paletta kifogyhatatlan, hiszen számos a zenei stílusban fognak a nóták felcsendülni a swingtől a rock and rollon át a latinig és még sorolhatnánk napestig.

A zenés karnevált most is, ahogy korábban is a Great Company Show Band szervezi, ahogy az előző években is megszokhattuk a 2019-es évre is számíthatunk finomságokra a zene terén, hogy pontosan mi fog történni azon a bizonyos március 2-ai szombaton a főszervezőt, Nébel Józsefet, a Great Company Show Band zenekarvezetőjét kérdeztük.

Szóval 2019, mivel is várjátok a közönséget?

2017-ban útjára indítottunk egy kezdeményezést, melynek lényege a szórakoztatás, egy olyan esemény, amelyen a zenekedvelő közönség megtalálja a hozzá közelálló, ízlésének megfelelő stílust. Egy igazi, helyi kuriózum, zenei csemege báli körülmények között. A korábbi évek sikerei arra ösztönöztek minket, hogy idén is megszervezzük az estét és persze arra törekedtünk, hogy azt a színvonalat, amelyet elindítottunk továbbra is tartsuk, így idén is olyan előadókat hívtunk, akik velünk, a Great Company Show Banddel együtt „örömzenélnek”. Terveink szerint a fellépő bandák együtt is fognak játszani, de ez hagy legyen a mi meglepetésünk azoknak, akik velünk töltik az estét.

Tavaly már nagyobb színpadon voltunk, jobb technikai körülményekkel, ezt természetesen a hely adottságaihoz igazodva, idén is szeretnénk fokozni, hangzásban, fényekkel és az elmaradhatatlan táncosokkal.

2018-ban több mint 40 zenészt láttunk a színpadon, idén is áll ez a létszám? Kik lesznek a fellépők?

Igen, 2019 is a nagy számok éve, megígérhetem, hogy 40 zenész biztosan lesz a bálon a fellépők között, és persze a közönség soraiban megtisztelnek minket a részvételükkel.

Az idei bált a tavalyi évben is fergeteges műsort adó Budapesti Seventeen Big Band fogja megnyitni, akik a latin, rumba, bossa nova tánczenékkel fogják szórakoztatni a közönséget.

 

A Big Band után a Great Company Show Band lép színpadra repertoárban legendás előadók dalaival, feldolgozásaival, a publikum előtt olyan előadók nótái lesznek hallhatók, mint Elvis, Tina Turner, Chaka Khan, Mc Hammer és persze a magyarok közül Máté Péter, Cserháti Zsuzsa. A magyar és az angol nyelvű dalok mellett lesznek olasz, német és portugál nyelvű számok is.

A Great Company Show Bandet követően beindul az igazi és parádés rock and roll hullám a Pedrofon tolmácsolásában, lendületes és életvidám előadása korhű öltözékekben. Műsoruk alapját a rock and roll korszak különféle stílusú zenéinek (rock and rolltvisztmambó, stb.) hiteles, egyben újszerű előadása adja, de emellett a harmincas-negyvenes évek szvingjét, valamint Komár László és Hungária dalokat is játszanak.

Mindhárom előadóról informálódhatnak, facebookon illetve a weboldalakon.

A zenén kívül mit kínálnak az érkező közönségnek?

Természetesen a dallamok mellett fontosak a gasztronómiai élvezetek is, ahogy a korábbi években, idén is színvonalas és finom svédasztalos vacsorával várjuk vendégeinket.

Mikor lesz az esemény és hol vásárolhatók meg a jegyek?

A 3. Zenész Bál 2019. március 2-án, szombaton 19 órakor nyitja kapuit a Dorogi József Attila Művelődési Házban. A belépőjegy ára 5.500 Ft, kaphatók a dorogi József Attila Művelődési Házban, illetve rendelhetők a 06-30-684-6501-es telefonszámon, továbbá az ONLINE jegyrendelés itt adható le!

A korábbi évek tapasztalata alapján érdemes a jegyeket mielőbb beszerezni!