Kategóriák: EsztergomHírek

Lányi György és Erdős Attila is Esztergomba látogat

A Szentgyörgymezői Olvasókör január 26-ai vendége Lányi György népzenész lesz. Február 1-jén pedig Japán és a fotózás iránt érdeklődő vendéget várja Erdős Attila.

Január 26-án, 16 órára a Szentgyörgymezői Olvasókörbe várnak minden érdeklődőt Lányi György, a TÉKA együttes alapító tagjának (hangoskönyv mellékletet is tartalmazó) visszatekintő könyvének bemutatójára. Muzsikál Csoóri Sándor a fiaival (Csoóri Sándor – hegedű, ifj. Csoóri Sándor “Sündi” – kontra, Csoóri Bendegúz – bőgő). A beszélgetést vezeti Polgár József, a Szentgyörgymezői Olvasókör igazgatója. A könyv a helyszínen megvásárolható lesz a Szerző dedikálásával 4 000 Ft-ért.

Február 1-jén, pénteken 17 órakor szeretettel várnak minden Japán és a fotózás iránt érdeklődő vendéget a Szentgyörgymezői Olvasókörben. Erdős Attila több mint tíz évig élt Japán fővárosában, amelynek során alkalma nyílt mélyebben betekinteni a japán emberek mindennapjaiba. Fotóival bepillantást enged a fejlett technológiára épülő nagyvárosi életformát és a tradicionális szokásokat magába olvasztó metropolisz életének olyan momentumaiba is, amelyek egy rövidebb utazás során rejtve maradnak a szigetországba látogatók előtt. Köszöntőt mond Sato Kuni, Japán magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete és Romanek Etelka, Esztergom Város polgármestere. A kiállítás megtekinthető 2019. február 1-28-ig, előzetes bejelentkezés alapján. További információ a sz.olvasokor@gmail.com, www.olvasokor.hu, illetve +36 30 355 4243 elérhetőségek egyikén.

Az eseményekre a belépés ingyenes! Helyszín: Szentgyörgymezői Olvasókör (Esztergom, Andrássy u. 23.)