Életet mentettek a polgárőrök

Az esztergom-kertvárosi polgárőrök, a január 19-ei járőr szolgálatuk során egy nehézkesen mozgó, kerékpárt a főút mellett toló, 60 év körüli férfira lettek figyelmesek.

A polgárőrök félreállították a férfit és megkérdezték jól van-e. A férfi elmondta, hogy fáj mindene, a kerékpárt sem tudja hajtani. Viszont segítséget nem kért, elmondása szerint haza tolja a kerékpárt – számolt be róla az Esztergom-Kertvárosi Polgárőrség a Facebook oldalán.

A polgárőrök később összefutottak az esztergomi kollégáikkal, majd egyeztettek az esetről. Mivel az esztergomiak nem találkoztak a férfival, ezért úgy döntöttek, hogy végig nézik a területet, amerre esetleg mehetett. 22.50-kor pedig a Látóhegyi útról nyíló erdős terület bekötő útjánál megtalálták a férfi egy fa mellett, eszméletlenül, a szólongatásra pedig alig reagált. A mentők értesítése után a férfit kórházba szállították.

A sérültnek nagy szerencséje volt, hogy a két csapat keresni kezdte, mert az útról nem lehetett észrevenni és a -3 fokban hamar kihűlt volna – tették hozzá a polgárőrök.