Kategóriák: Hírek

Menetrendmódosítással sűrűbb eljutási lehetőség lenne a kisebb megállókba

Az iho.hu cikke nyomán a MÁV Zrt.-t kérdeztük a pilisvörösvári vasútállomás parkolójának bővítéséről, illetve arról, hogy a gyorsjáratok több helyen fognak-e majd megállni a jövőben.

Nemrégiben az iho.hu vizsgálta a pilisvörösvári vasútállomás parkolójának túlzsúfoltságát, hiszen a zónázó vonatok bevezetése óta, a gyorsjáratok nem álnak meg a kisebb megállókban, így ezekről a megállóhelyekről autóval érkeznek Pilisvörösvárra az utasok.

Kérdéseinkre a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága a következőt válaszolta:

„A vasútvonalon a folyamatban lévő építési munkálatok meghatározzák az esztergomi vonalon alkalmazható menetrendet. A MÁV-START már több esetben vizsgáltatta a különböző vonat típusok (Z72, G72) megállásainak beiktatását. A jelenlegi menetrendi struktúrában több megállás nem illeszthető be. A menetrend módosítására az infrastruktúra-fejlesztések befejezésekor, várhatóan 2019. első felében adódhat lehetőség. Sűrűbb eljutási lehetőség lenne majd a kisebb forgalmú megállókban is, tovább csökkennének a menetidők és az átszállási idők is. A tervek szerint munkanapokon megállnának az S72-es jelzésű személyvonatok, Szabadságligeten és Vörösvárbányán, így félóránként lenne eljutási lehetőség.

Jelenleg óránként két pár vonat indul Esztergomba, illetve érkezik onnan, ugyanakkor a kapacitáskorlátok miatt nincs lehetőség arra, hogy további vonatok a Nyugati pályaudvarig közlekedjenek, illetve onnan induljanak. A belváros könnyebb elérése érdekében Angyalföldön, illetve Újpesten gyors és kényelmes átszállási lehetőség nyílik az S72 és a G72 vonatokról a BKK járataira, illetve a vonatokra.

A pilisvörösvári P+R parkoló magas kihasználtsága a vasúttársaság számára is ismert, ezért az érintett vonalszakasz parkolókapacitásának átmeneti és hosszú távú bővítési lehetőségeit vizsgálja a MÁV és a NIF Zrt. is.

A MÁV célja, hogy Pilisvörösváron a rendelkezésre álló területet P+R parkolóvá alakítsa.”

Megosztás