Kategóriák: HírekLeányvár

Megújult Leányváron a rendelő épülete

A Széchenyi 2020 program keretében 27,0 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével Leányváron megújult a háziorvosi, valamint a védőnői ellátásnak helyet adó rendelő épülete.

Leányvár Község Önkormányzata háziorvosi rendelőjének fejlesztésére és az alapszolgáltatások integrációjára pályázott és nyert támogatást a TOP-4.1.1-15 kódszámú, Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhíváson. Az ellátásnak helyt adó két épület műszaki színvonala már nem felelt meg a mai kor követelményeinek. A felújítás során a külső falakat és födémet hőszigetelték, az azbeszt palatetőt és a külső nyílászárókat lecserélték, a teljes belső padlószerkezet megújult, valamint a fűtési rendszert is kicserélték, korszerű zárt égésterű kazánt beépítve.

A TOP-4.1.1-15-KO1-2016-00005 azonosító számú projekt megvalósításával a szolgálati lakás méretét csökkentették, új helyiségeket alakítva ki a hatékonyabb ellátás érdekében. A 27 000 000 Ft európai uniós támogatás segítségével külön védőnői tanácsadó helyiség, különnemű vizesblokk és akadálymentes mellékhelyiség, az orvosi rendelőben pedig az asszisztens számára önálló helyiség került kialakításra. Megvalósult ezen kívül az épület külső-belső akadálymentesítése is, az energiahatékonyság növelése céljából ezen kívül napkollektorokat is telepítettek a szakemberek. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg.

Fotó: Valovics László (a felújítás elkezdésekor készült a kép)

Megosztás