Kategóriák: CsolnokHírek

A hivatal és az óvoda épülete is megújult Csolnokon

A Széchenyi 2020 program keretében 108,2 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével Csolnokon megújult a polgármesteri hivatal és a Csolnok és Környéke Körzeti Óvoda épülete – az energetikai korszerűsítés nagyban hozzájárul az épületek fenntartási költségeinek csökkentéséhez is.

Csolnok Község Önkormányzata a polgármesteri hivatal és a Csolnok és Környéke Körzeti Óvoda épületének energetikai korszerűsítésére pályázott és nyert a TOP-3.2.1-15 kódszámú, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhíváson. Az épületek mind szerkezeteikben, mind energiafogyasztó rendszereikben erősen elavultak voltak, fenntartásuk jelentős összegbe került a községnek. A beruházásnak köszönhetően a polgármesteri hivatal fűtési rendszerét ezentúl modern kondenzációs kazán biztosítja, az épület új fűtési csőhálózatot és szerelvényezést kapott, és új égéstermék elvezető rendszert is kiépítettek. Emellett megtörtént az épület külső hőszigetelése és a nyílászárók cseréje is.

A TOP-3.2.1-15-KO1-2016-00017 azonosító számú projekt keretében az óvodában is jelentős korszerűsítésre került sor – az épületet hőszigetelték, a nyílászárókat és ajtókat lecserélték, a fűtési rendszert pedig modern kondenzációs gázkazánnal bővítették. A 108.237.337 Ft európai uniós támogatás segítségével mindkét épületre napelemes rendszert telepítettek. A felújítással nem csak az energiafogyasztás csökken, hanem a használati komfort is javult. A fentieken túlmenőn sor került az épületek projektarányos akadálymentesítésére is.

Fotó: Csolnok Facebook oldala