Kategóriák: Hírek

Látnivalók Mezőkövesden és környékén

A Borsod-Abaúj-Zemplém megye területén található Mezőkövesd síkvidéki kisvárosa az Alföld és az Északi-középhegység találkozásánál terül el, így a Heves megye határától nem messze fekvő város földrajzi adottságait tekintve egészen jelentős turisztikai vonzerővel rendelkező látványosságok közvetlen vonzáskörzetében helyezkedik el.

Mezőkövesd leginkább a matyó kultúra hazájaként ismert kisváros, turizmusa is leginkább az ehhez csatolható olyan lehetőségekben merül ki, mint emlékházak, tájházak, múzeumok. Ezek mellett itt található még a várostól nagyjából 4 km-re a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő, amely jelentős befolyással rendelkezik, legfőképp a nyári időszakban a város turizmusát illetően.

Az autópálya közelségének, és a térségen keresztülhaladó vasútvonalnak köszönhetően kialakult, és folyton bővülő ipari területen található vállalatok mellett különböző gazdaságok is munkalehetőségek egész sorát kínálják a helyi lakosságnak. A legtöbb alkalmazottat a gépjárműalkatrészek gyártására specializálódott cégek foglalkoztatják a betanított munkástól, a szakmunkáson át a mérnökig egyaránt. Bővebb infókat itt talál.

Mivel Mezőkövesd a szomszédos megye székhelyétől, Eger városától csupán 20km-re, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyeszékhely Miskolctól pedig nagyjából 50km-re helyezkedik el, több kiváló kirándulólehetőség is fellelhető közvetlen közelében.

Eger barokk borvidékén több lehetőség is kínálkozik az idelátogatók számára. A rögtön a város határában magasodó Eged-hegy nagyszerű, és egészen könnyednek mondható túralehetőséget biztosít, amely a gyerekek számára sem megerőltető túlságosan. Emellett Termál-és Strandfürdő is biztosítja az idelátogatók kikapcsolódását.

Rögtön Eger határában, Demjénben található Közép-Európa legnagyobb barlangi élményfürdője. A csúszdával is felszerelt fürdő idénytől függetlenül, az év minden szakában várja látogatóit, kisgyermekes családokat, nyugdíjasokat és csendes kikapcsolódásra vágyó házaspárokat egyaránt.

A Bükk-hegység déli lábánál, a Hór-és a Szoros-patak völgyében fekvő Bogács is Termálvizes fürdőjéről híres. Öt, gyermekek és felnőttek igényeinek egyaránt eleget tévő medencével várja a kikapcsolódásra vágyó turisták tömegét.

A Heves megye Dél-Keleti szegletében, a Tisza-tó partján elhelyezkedő Poroszló is számos lehetőséget kínál a vízi élővilág és az nyílt vízi strandolás iránt érdeklődők számára. Az ingyenesen szabad strand mellett Tisza-tavi madárrezervátum, Ökoturisztikai Tanösvény és Ökocentrum is kínálkozik a térség látnivalóinak sorában.

Turisztikai lehetőségek egész sorát kínálja Szilvásvárad. A Szalajka-völgyben található fátyol vízesés egyedülálló szépségű természeti képződménynek számít Magyarországon, ezt kisvasút segítségével közelíthetjük meg, innen pedig gyalogtúra révén az Ősember-barlanghoz látogathatunk el.

Mezőkövesd környező látnivalóinak egész listáját nem egyszerű feladat összefoglalni, de már ebből a rövidke felsorolásból is jól látható, hogy számos lehetőség kínálkozik az ebbe a térségbe vetődő kirándulókedvű turisták számára.

Megosztás