Kategóriák: DorogHírek

Több tucat dorogi gyermeknek lett boldogabb a karácsonya!

A térségben már számos „adok-veszek” csoport alakult ki, amelynek leginkább édesanyák a tagjai. Egy ilyen csoportnak a tagja Pap Henrietta, Alanyai Krisztina, Vári Ildikó és Podmilsák Nikolett is, akik rászoruló családok számára ruha- és gyerekjátékgyűjtésbe fogtak.

A felajánlások olyan intenzíven érkeztek, hogy szükség volt az adományok depózására és szortírozására. A nemrégiben alakult – dorogi lokálpatriótákból álló – Civilek a Fejlődő Városért Egyesület fel is ajánlotta segítségét. Az egyesülettel karöltve pedig sikerült átválogatni a ruhákat és életkor szerint összeállítani a játékcsomagokat, mindemellett az adományok raktározását is biztosította az egyesület.

December 19-én jött el a nagy nap, amikor térségünk rászoruló családjai megérkeztek a dorogi művelődési házba, ahol a Civilek a Fejlődő Városért Egyesület az összegyűlt adományokból ruhabörzét tartott.

Sikeresnek mondható az esemény, hiszen a meghirdetett időpont előtt már fél órával sorban álltak a családok. Közel negyven gyermek és szüleik válogathattak kedvükre a ruhakupacokban, majd végezetül a gyermekek megkapták a játékcsomagjaikat.

A lelkes fiatalok és az egyesület köszöni azoknak az édesanyáknak a felajánlásokat, akik nélkül ez az esemény nem valósulhatott volna meg! Jó látni, hogy kialakulóban van egy olyasfajta látásmód Dorogon is, amely megmutatja, hogy közösségben tudunk segíteni egymásnak!