Kategóriák: DorogHírekSport

Közel száz cipődoboznyi ajándékot gyűjtöttek össze a dorogi futók

A Dorogi Futókör Sportegyesület szervezésében, idén immáron negyedik alkalommal került megrendezésre a Jótékonysági Mikulás-futás.

A rendezvényen az egyesület tagjai és a jószívű önkéntes adományozók közel 100 – ajándékokkal teli – cipődobozt gyűjtöttek össze a rászoruló gyerekeknek.

A Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadionban már kora délelőtt gyülekeztek az adakozni vágyó sportolók, velük együtt pedig egyre nőtt az ajándékdobozok száma is. A szervezők ugyanis arra kérték a jótékonykodókat, hogy hozzanak magukkal egy cipődoboznyi ajándékot, amelyen szerepel, hány éves kisfiúnak vagy kislánynak rejt meglepetést a csomag.

Az esemény a gyerekek futásával kezdődött, akik egy kört teljesítettek a Mikulással a salakpályán, majd megkapták a jutalmukat a táv végén az öregtől és segítőitől, a krampuszoktól. Később a bátrabbakat a Mikulás egy nagyobb körre invitálta a városban. A stadionból a Mária utcán keresztül haladtak az Agoráig. Ezután az Alagúton át érkezett vissza a vidám sereg a kiindulási ponthoz. Itt vendégül láttak mindenkit egy forró teára, forralt borra, pár falat süteményre.

Néhány nappal később Sárdi Tamás, a Dorogi Futókör elnöke adta át a Családsegítő Szolgálat képviselőjének, Varga Valériának azt a közel 100 ajándékdobozt, amelyeket a 4. Jótékonysági Mikulás-futáson gyűjtöttek.

Fotók: Dorogi Futókör