A Service4You Hotel Management országszerte 10 szállodát üzemeltet, az idei év végére pedig megnyitotta első éttermét is az esztergomi vízivárosban.
Első önálló éttermük, a Rózsakert Étterem november végén nyitotta meg kapuit Esztergomban, a Vízivárosi Rózsakert beruházásának részeként. A történelmi környezetben elhelyezkedő, ugyanakkor korszerű épületben a konyha a magyar gasztronómia hagyományit őrzi. A séf, Vidra Péter ars poeticája: hagyományőrzés egy csipetnyi furfanggal. Az éttermet Horváth Ödön, a Service4You vendéglátásért felelős vezetője irányítja – írja a turizmus.com.
Az 50 férőhelyes belső térből páratlan kilátás nyílik a Dunára, a további 40 fő leültetésére alkalmas teraszról, illetve a belső udvarról pedig a Bazilika épületét csodálhatják a vendégek. A belső udvar 100-150 fős rendezvények megtartására is kiválóan alkalmas.
Boldizsár Zoltán, a Service4You tulajdonosa a turizmus.com-nak elmondta: arra törekszenek, hogy a kiváló alapanyagokból készített ételek és a tematikus borkínálat mellett igazi élményt adjanak vendégeiknek.
A Vízivárosi Rózsakert az esztergomi Víziváros északi határán található műemlék együttes, amely több évtizedig tartó feltáró és helyreállító munka eredményeként jött létre. A Dzsámi Múzeum állandó és időszakos kiállításoknak is helyet ad, 400 év történelmét ismerhetik meg itt a látogatók.
A Dzsámi Kávézó jellegzetessége a padlózatát adó középkori út, melyet teljes épségében tártak fel a régészek. A kávézó Duna parti bejárata az a „Kis Kapu”, melyen keresztül 1543-ban Szulejmán első három szpáhija betört a várba, majd elfoglalta a bástyát és megadásra kényszerítette a várvédőket.
A Malom-bástya és Veprech-torony idegenforgalmi látványossága annak a vízgépnek a működő modellje, amely 210 éven át feljuttatta a várba az ivóvizet.
Forrás: turizmus.com