Kategóriák: Hírek

Jótékonyság: egy esztergomi festő művére licitálhatunk

Az MTVA Jónak lenni jó! jótékonysági kampánya minden évben tömegeket mozgat meg az adományozás jegyében. Idén az adománygyűjtés a cukorbeteg fiatalok támogatására és táboroztatásának segítésére folyik.

A megyei önkormányzat a jó ügy érdekében egy esztergomi festőművész, Kollár György Zalakomári gázkitörés című festményének felajánlásával csatlakozik az akcióhoz!

A licit 80.000 Ft-tól indult, licitálni név és licitösszeg megadásával Facebook-üzenetben (a megyei önkormányzat Facebook oldalán), a 20/287 9621-es telefonszámon Csapucha Árpádnál és a fojegyzo@kemoh.hu e-mail címen lehet!

A licit aktuális állását folyamatosan frissítik a bejegyzés első sorában! Határidő: 2018.12.12. 24:00. A legmagasabb felajánlott összeget a december 16-i adománygyűjtő gálát megelőzően eljuttatjuk az érintettekhez.

Bővebben a képről és a szerzőről:
A kép farostlemezre festett vegyes technikával készült, 70×70 cm méretű, az eredeti, korhű keretben található. Készítője, Kollár György Esztergomban született, élt és működött. Műveivel regionális és országos tárlatok számtalan díját nyerte el, Esztergom város ösztöndíjban részesítette. 1984-ben Derkovits-ösztöndíjban részesült, 1992-ben posztumusz az Országos Akvarell Biennálé Művészeti Alap díját ítélték oda neki. Szerepelt egyéni és csoportos kiállításokon is, 1993-ban emlékkiállítást rendeztek műveiből Esztergomban. Műveit a Balassa Bálint Múzeum, a Kuny Domokos Múzeum, a Móra Ferenc Múzeum és a Tornya János Múzeum őrzi. Festészete mind témavilágában, mind stílusában a vásárhelyi realista tradíció szellemében bontakozott ki, majd a 70-es évektől a színek kifejezőerejére épített, elvont motívumokból szervezett, sejtelmes képtereket alkotó piktúrává érett.

Facebook bejegyzés: