Kategóriák: HírekKesztölc

Két középület is megújult Kesztölcön

Befejeződött a Kesztölci Polgármesteri Hivatal komplex energiahatékonysági fejlesztése, illetve a Kesztölci Rendezvényközpont energetikai korszerűsítése.

Kesztölc Község Önkormányzata 36,22 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a VP6-7.2.1-7.4.1.1-16 – Településkép, közösségi tér fejlesztése (VP) című konstrukció keretein belül. Az elnyert támogatásból energetikai szempontú felújítást végeztek a kesztölci rendezvényközpont épületén. A kivitelezés sikeresen befejeződött, az épület átadása megtörtént. A beruházás keretében a kesztölci rendezvényközpont épületének energetikai korszerűsítése valósult meg. A korszerűsítés tartalmazta az épület hőszigetelését, nyílászárók cseréjét, napelemes rendszer és hőszivattyú telepítését. A fejlesztés eredményeként az épület fenntartási költsége, és ennek köszönhetően az önkormányzat kiadásai jelentősen csökkentek. A fejlesztés eredményeként az épület fűtése során létrejövő hőveszteség csökkenése várható, ezáltal komfortos hőmérséklet érhető el az épületben, valamint a megújuló energiaforrások és az új takarékos fűtési rendszer révén a fenntartási kiadások idővel minimalizálódnak, az így megtakarított pénz pedig egyéb fontos célokra lesz hasznosítható és átfogó programok is finanszírozhatóvá válnak.

Kesztölc Község Önkormányzata 84,493 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a TOP-3.2.1-15 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című konstrukció keretein belül. Az elnyert támogatásból energetikai szempontú felújítást végeztek a Polgármesteri Hivatal épületén. A kivitelezés sikeresen befejeződött, az épület átadása megtörtént. A beruházás keretein belül elkészült a Polgármesteri Hivatal épületének hőszigetelése. Az épület a régi, rosszul szigetelő nyílászárók helyett új nyílászárókat is kapott. Korszerűsítésre került az épület fűtési rendszere, melynek keretében új kazán került beépítésre. A Polgármesteri Hivatal épülete hálózatra kapcsolt napelemes rendszerrel gazdagodott, telepítése a villamosenergia-igény kielégítése céljából vált szükségessé. Az épület azbesztmentesítésére is szükség volt, melyre a projekt keretében szintén sor került. Továbbá projektarányos akadálymentesítési is megvalósult. A Polgármesteri Hivatal esetében a fejlesztés eredményeként az épület fűtése során létrejövő hőveszteség csökkenése várható, ezáltal komfortos hőmérséklet érhető el az épületben, valamint a megújuló energiaforrások és az új takarékos fűtési rendszer révén a fenntartási kiadások idővel minimalizálódnak, az így megtakarított pénz pedig egyéb fontos célokra lesz hasznosítható és átfogó programok is finanszírozhatóvá válnak.