Kategóriák: DorogHírekSport

Átadták a megújult iskolai sportlétesítményeket Dorogon

A dorogi Zrínyi Ilona Általános Iskolában a tornaterem, az Eötvös József Általános Iskolában a kézilabdapálya, a Zsigmondy Vilmos Gimnáziumban pedig a tornaterem és a kosárlabdapálya újult meg.

A Zrínyi iskolában kicserélték a balesetveszélyessé vált tornaterem padlózatát, valamint felújították a hozzá kapcsolódó öltözőt és vizesblokkot.

Az Eötvös iskolában 16 millió forintból a repedezett kézilabdapályát gumilapokból álló burkolatra cserélték. A rossz állapotban lévő kerítést felújították, a pályát palánkkal vették körbe és új labdafogó hálókat is elhelyeztek, de mindemellett az udvar világítótesteit energiatakarékos lámpákra cserélték.

Az EFOP keretében 80,9 millió forintnyi állami támogatásból újult meg a dorogi gimnázium. Az iskola beltéri tornatermét felújították, de a hozzá tartozó vizesblokkok is megújultak. Az intézmény udvarán található repedezett kosárlabdapálya teljes egészében műanyag borítást kapott. Mindemellett a külső homlokzati nyílászárókat is kicserélték.

Az általános iskolai programokon közreműködött (november 28-án): Dankó József, Dorog Város Alpolgármestere, Popovics György, Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Elnöke, Sitku Pál, a DOKI intézményvezetője, projektmenedzser, Vig Attila, az Eötvös József Általános Iskola igazgatója.

A gimnáziumi programon közreműködött (november 29-én): Dankó József, Dorog Város Alpolgármestere, Steindl Balázs, Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Alelnöke, Lőrincz Lívia, Dorogi Zsigmondy Vilmos Gimnázium Igazgatónője, Muszela Szabolcs, az Esztergomi Tankerületi Központ Igazgatója, Nagy Bernadett, az Esztergomi Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese, Priegl Jánosné, projektmenedzser.

Fotók: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat