Az Advent alkalmából idén is szinte minden településen színes programok várják az érdeklődőket decemberben!

Dorogon december 1-jén, szombaton 16:30-kor a Kaláka Együttes “Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők a Hősök terén, majd 17 órakor az Adventi ökumenikus gyertyagyújtás következik. December 8-án, szombaton 15 órakor Szeretetlánc címen jótékonysági kézműves vásárt rendeznek az óvodák szervezésében az Otthon téren. 17 órakor pedig Farkas Éva Üvegek című kiállítása tekinthető meg a Dorogi Galériában. December 15-én, szombaton 17 órakor Luca napján karácsony felé címmel német nemzetiségi műsoros estet szerveznek a Dorogi József Attila Művelődési Házban. Az Adventi rendezvénysorozatot december 22-én, szombaton 18 órakor a Karácsonyi Gála zárja a Dorogi József Attila Művelődési Házban.

Esztergomban december 1-jén, a hagyományokhoz híven idén is megrendezésre kerül az  egy hónapon át tartó Adventi rendezvénysorozat. A programok között szerepel Mikulás Nap, közös gyertyagyújtások, illetve sztárfellépők koncertjei. Az érdeklődőket továbbá ingyenes korcsolyapálya, kézműves és portékás standok várják.

Kesztölcön december 2-án, 9-én és 16-án 15 órától Adventi Vásárnapokat tartanak a Községi Klub udvarán. A programok között szerepel ünnepi gyertyagyújtás, karácsonyváró dalok, kézműves foglalkozások, mézeskalács sütés, forralt borozás. Az eseményen büfé is üzemel, mindemellett kézműves termékek széles választéka is megtalálható lesz!

Piliscséven december 2-án, vasárnap 16 órakor amerikai pónilovas felvonulás, adventi mesepark és gyertyagyújtás várja a településre látogatókat. Gyülekező a Piliscsévi Aranykapu Óvoda és Bölcsődében lesz.

Bajnán december 2-án, vasárnap Adventi Vásárt rendeznek a Hősök terén. 10.30-kor Advent első vasárnapja alkalmából szentmisét celebrálnak. 11.30-tól az óvodások és iskolások műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. 14 órakor érkezik a Mikulás: zenés műsor a Lóca Együttessel a sportcsarnokban. Egészen 17 óráig pedig kirakodóvásárral várnak mindenkit!

Csolnokon decemberben Adventi Ablakvadászatot rendeznek.

Sárisápon december 1-jén, szombaton 19 órakor a Magyarock Dalszínház előadásában lesz látható az Isten pénze musical a Sárisápi Bányász Közösségi Ház és Könyvtárban. December 15-én 18 órai kezdettel és december 16-án 14 és 15 órakor a Diótörő mesebalett kápráztatja el nézőközönségét a Sárisápi Bányász Közösségi Ház és Könyvtárban.

Táton december 2-án, vasárnap 10 és 18 óra között várja az érdeklődőket a Táti Kultúrház hagyományos Adventi Vására. Fényfestés, zeneszó, mézeskalács és forralt bor és számos ajándéktárgy fogadja a betérőket. A Mézeskalács-ház készítő verseny és kiállítás mellett, 10 és 18 óra között a gyerekek adventi díszeket készíthetnek, mézeskalácsot díszíthetnek és részt vehetnek a társasjáték bemutatón és Haraszti Andor csokoládémester foglalkozásán. A legkisebbeket Kerekítő foglalkozás várja, 16 órától pedig a Lóca Együttes tagjai várják a gyerekeket a könyvtárban.

Nyergesújfalun december 1-jén, szombaton 15 órakor megkezdődik a Városi Advent. Kézműves vásár, mesesarok és kézműves foglalkozás vár a gyermekekre, valamint Bangó Miklós kiállítás megnyitóján vehetnek részt az érdeklődők a Kernstok Galériában. December 1-én, szombaton 17:30-kor közös Adventi gyertyagyújtásra várnak mindenkit a Szent István téren.

Lábatlanon december 2-án, vasárnap 14 órakor Adventi Vásár veszi kezdetét a Gerenday Közösségi Házban.

Süttőn december 9-én, vasárnap 15 órakor Adventi vásáron vehet részt az Áprily téren.