Változik térségünk autóbusz menetrendje

2018. december 9-étől menetrend módosításokra kell számítani térségünkben, hiszen a Volánbusz Zrt. és a KNYKK Zrt. is módosítja több járatainak a menetrendjét.

A menetrendek módosítására a Kesztölcöt és Piliscsévet érintő közvetlen budapesti autóbuszjáratok megszűntetése miatt volt szükség. Cserébe a két településről több autóbusz indul Dorogra, Esztergomba és Leányvárra, így segítve az átszállásos utazás lehetőségét a távolsági járatokra. Nem utolsó sorban a menetrendek kialakításánál figyelembe vették a vonatos átszállás lehetőségét is.

December 9-étől a 810-es (Budapest-Leányvár-Kesztölc-Esztergom), a 8495-ös (Budapest-Kesztölc-Piliscsév-Dorog) és a 8496-os (Budapest-Piliscsaba-Piliscsév) autóbusz járatokat megszűntetik.

Az említett járatok megszüntetése miatt módosul a 800-as (Budapest – Pilisvörösvár – Piliscsaba – Dorog – Esztergom), a 832-es (Budapest – Solymár – Pilisszentiván – Piliscsaba), a 8510-es (Esztergom – Dorog – Kesztölc/Piliscsév), a 8502-es (Leányvár – Kesztölc – Leányár) és a 8504-es (Esztergom – Kesztölc – Leányvár) autóbuszok menetrendje.

A KNYKK Zrt. állásfoglalása a menetrend módosításokkal és törlésekkel kapcsolatban a kesztolc.hu oldalon olvasható!

A járatszámokra kattintva tekinthetők meg az új menetrendek!