Kategóriák: DorogHírek

Dorogi Cserediákok Wendlingenben

Szorongó felnőttek, vidám gyerekek a téren. Október 8-án a hajnali órákban indultunk a Művelődési Háztól Budapestre, majd München- Stuttgart érintésével vonattal érkeztünk meg, Wendlingen am Neckarba.

Miután leszálltunk a vonatról gyors ismerkedés és mindenki a fogadó családjával indult el, ideiglenes otthona felé. Nagyon kedves emberekhez kerültünk, szeretettel vártak Bennünket. Nyelvi nehézségek sem igazán akadtak, mivel a vendéglátóink anyanyelvük mellett, több idegen nyelvet, angolt is beszéltek.

Kint tartózkodásunk alatt, részt vehettünk iskolai tanórákon, megcsodálhattuk Wendligen és Stuttgart nevezetességeit, fogadást tartott számunkra Wendligen polgármestere. Meghódítottuk a Volksfestet, kirándultunk Ludvigsburgba, megtekinthettük a gyönyörű barokk kastélyt és parkját, jártunk a Mercedes-Benz Múzeumban, TV-toronyban.

A családi programok is sokszínűek voltak, kirándultunk, gokartoztunk, sportolási lehetőség is akadt számunkra. A rendkívüli élménygazdag hetet a testvérváros Baráti körének vacsorameghívása zárta. A hangulatos estét a búcsúzkodás percei követték, majd irány a repülőtér. Alig vártuk a találkozást családjainkkal szerettük volna mielőbb megosztani velük élményeinket, tapasztalatainkat.

Köszönjük Szendrei-Fodotr Nicolett és Berecz Klára tanárnőknek a szervezést, gondoskodást, a német családoknak a befogadást, vendégszeretettet. Dorog Város Önkormányzatának és a Wendligeni Baráti Egyesületnek, hogy évek óta támogatják a cseretábor működését.

Májusban szeretettel várunk Benneteket!

Berndt Áron
8.b Eötvös József Általános Iskola

Megosztás