Kategóriák: HírekKék hírek

Vádat emeltek a lábatlani díler ellen

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy lábatlani férfival szemben, aki öt éven át kereskedett Lábatlanon és Tardoson új pszichoaktív anyaggal, és ezzel 2.411.000,-Ft jövedelemre tett szert.

A vádirat szerint a férfi elkövető az elmúlt öt évben 2018. márciusig Lábatlanon és Tardoson rendszeresen értékesített „kristály” formájában katinon vegyületet tartalmazó anyagot.

A vádlott vevőköre  8 fogyasztóból állt, akik részére legkevesebb 489 adagot értékesített, egy adag árát előbb 3000,-Ft, majd 5000,-Ft, végül 6000,-Ft-ban állapította meg. A vádlott az új pszichoaktív anyag öt éven át tartó értékesítésével legkevesebb 2.411.000,-Ft jövedelemre tett szert.

A vádlott 2018. március 24. napján 19 óra 20 perckor a Bajót és Lábatlan közötti az 1126. számú úton vezette a személygépkocsiját, amikor a rendőrjárőrök ellenőrzés alá vonták, és a személygépkocsiban lefoglalták az ott elrejtett, összesen 99,19 gramm nettó tömegű kristályt. A lefoglalt anyag katinon nevű, csekély mennyiséget meghaladó új pszichoaktív anyagot tartalmaz.

A nyomozó hatóság az elkövetőt elfogásakor bűnügyi őrizetbe vette, amely után az ügyészség által  indítványozott, és a bíróság által elrendelt letartóztatásban volt 2018. július 05. napjáig.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat a bíróság börtönbüntetésre, a közügyektől eltiltásra, valamint 2.411.000,-Ft összegű vagyonelkobzásra ítélje.

Az elkövető cselekményét az Esztergomi Járásbíróság bírálja el.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség