Kategóriák: Hírek

Kirándulások a vidékre

Hazánk festői szépségű vidékei megannyi kifogástalan látnivaló otthonaként szolgálnak. Ha úgy adódna, hogy valamely hétvégén kirándulásra szánnánk el magunkat, érdemes tehát a fővároson kívül a vidék kisebb városaiba is látogatást tennünk. Bár ezek a vidéki települések nem kecsegtetnek a budapesti belváros nyüzsgő izgalmával, de e helyett számos szabadtéri látnivalóval és válogatott aktív kikapcsolódási lehetőségekkel áll látogatói rendelkezésére.

A vidék nyújtotta lehetőségek kínálata első elgondolásra határozottan szegényesnek tűnhet, de a fővárostól eltávolodva fel-felbukkanó városok szórványosabban, de ugyancsak szolgálnak a kulturális és turisztikai központként is ismert Budapestéhez hasonló lehetőségekkel. Emellett olyan tulajdonságokkal is rendelkezik a vidék, amelyekkel Budapestnek néhány részén, vagy a környező, agglomerációbeli településeken találkozhatunk csupán. A főváros területére sokkal inkább jellemző a teljes beépítettség, mint mondjuk az olyan városok esetében, mint Szeged, ahol a természeti adottságok szerves részét képezik az ember alkotta város arculatának. Érdemes tehát nem elhanyagolni a vidék nyújtotta lehetőségeket, és időnként, ha időnk engedi, ellátogatni ezekre a kisebb, és kevesebb, de legalább annyira izgalmas lehetőségekkel tarkított településekre.

Az ilyen remek turisztikai adottságokkal rendelkező vidéki települések közül az egyik legnépszerűbb Sopron városa. A hazánk északnyugati szegletében, rögtön az országhatár mentén fekvő város két nagyobb fölrajzi egység, a Fertő vidéke és az Alpokalja által közrezárt területen helyezkedik el, ebből fakadóan pedig remek lehetőségeket tartogat a természetkedvelő turisták számára. Az Alpokalja részét képző Soproni-hegységen napjainkig is jelentős múltra visszatekintő bortermelés zajlik, amely a város turizmusát is lényegesen befolyásolja. Sopron városa nem csupán turisztikai lehetőségei, de állásajánlatai miatt is említésre méltó, melyeket megtekinthet a sopronallas.hu oldalon. A város remek ipari lehetőségei mellett határozott előnyt jelent a helyi munkavállalók számára a határ közelsége, ugyanis ez által napi ingázás révén is megoldhatóvá válik a külföldi munkavállalás sokak számára.

Hazánk természeti adottságainak legkimagaslóbb látványossága Közép-Európa legnagyobb tava, a Balaton.  Az egész tó területe Magyarország egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága. A tavat gyűrűként körülfogó üdülőtelepülések külföldi és hazai turisták ereit szállásolják el, főleg a nyári idény folyamán. Nem kell azonban a Balatontól távolra utaznunk, hogy egy másik jelentős természeti értéket szemügyre vehessünk. A Hévízi-tó a világ második legnagyobb termáltava, amelynek tükrén mindenfelé indiai tündérrózsák lebegnek, ezzel páratlan szépségűvé varázsolva a környezetet.

A természet nyújtotta lehetőségek és az ember által épített, történelmi jelentőségű műemlékek összeolvadása Eger városának ugyancsak jelentős értéke. Az Északi-középhegység lábánál fekvő barokk város szintén híres bortermelő vidékéről, illetve hangulatos városképéről. Érdemes lehet tehát egy délutánt eltölteni itt is.

Megosztás