Vonaton lopta meg alvó utastársát

Az Esztergomi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki utastársával sörözött, majd alvó állapotát kihasználva meglopta.

A sértett 2018. június 3-ról 4-re virradó éjjel – egész napos utazást követően – Budapesten, a Nyugati-pályaudvaron várakozott az Esztergomba menetrend szerint június 4-én 4 óra 1 perckor induló vonatra. A pályaudvaron a vádlott megszólította a sértettet,  majd sörrel kínálta. A közös  sörözést követően a vádlott a vonaton a sértettel szemben ült le.  A sértett a vonat elindulását követően elaludt, amelyet a vádlott arra használt fel, hogy 4 óra 22 perc körüli időben kutatott a sértett csomagjában, és abból elvett egy darab parfümöt,  a sértett bal oldali nadrágzsebében lévő pénztárcájából elvett 20.000,- Ft-ot,  és 650,- angol fontot. A vádlott a lopást követően egy  megállónál leszállt a vonatról. A bűncselekmény elkövetési értéke: 267.640,- Ft, az eltulajdonítással okozott kár  nem térült meg.

A büntetett előéletű vádlottal szemben más ügyben kifosztás bűntette már van folyamatban bírósági eljárás. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság az ügyeket egyesítse, továbbá a beismerő vallomást tett vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Az ügyben az Esztergomi Járásbíróság jár el.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó