Napokig használta jogtalanul a gépjárművet, vádat emeltek ellene

Az Esztergomi Járási Ügyészség  jármű önkényes elvételének bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a munkáltatója engedélye nélkül napokig magáncélra használt egy gépjárművet.

A sértett munkavállalóként alkalmazta a vádlottat, aki munkavégzés céljából használhatott  egy Opel Corsa típusú gépjárművet. A sértett engedélyével a vádlott 2018. szeptember 1. napján  Jásztelekre, majd onnan vissza Esztergomba szállított egy személyt a gépjárművel, majd  a fuvar végén a gépkocsi kulcsait, és forgalmi engedélyét átadta a sértett által megbízott személynek, aki azokat a hajléktalan szálló egy asztalán helyezte el.

A sértett által megbízott személy a szobát rövid időre elhagyta, ezalatt a vádlott az asztalról elvette a gépkocsi kulcsát és forgalmi engedélyét, majd a gépkocsival ismeretlen helyre ment, azt magáncélra 2018. szeptember 4. napjáig jogtalanul használta.

A sértett 2018. szeptember 4. napján 19 óra körüli időben Esztergomban, a Simor János utcán lévő buszvégállomásnál meglátta a gépkocsit és vádlottat, akit a rendőrség kiérkezéséig visszatartott, ily módon a sértett a gépjármű birtokába jutott.

A vádlott a nyomozás során a bűncselekmény elkövetését beismerte, erre figyelemmel az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetésre ítélje az elkövetőt.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotó: police.hu

Megosztás