Nem nyugodott bele a szakításba, hátba szúrta volt élettársát

Vádat emeltek az a férfi ellen, aki tavaly év végén nem nyugodott bele abba, hogy volt élettársa szakított vele, és mással létesített élettársi kapcsolatot, ezért őt levélküldemény átadása végett esztergomi otthonába hívta, majd egy késsel hátba szúrta.

A vádirat szerint a vádlott és sértett élettársi kapcsolata mintegy két évig állt fenn, amely azzal szakadt meg, hogy a sértett 2017. novemberében elköltözött a vádlottól, aki alkoholista életmódjával összefüggően  agresszív személyiséggel bír.

A férfi  a szakításba nem nyugodott bele, több alkalommal kérte sikertelenül sértettet, hogy menjen vissza hozzá. Az elkövető 2017. december 23. napján telefonon hívta sértettet, kérte, hogy menjen el hozzá, mert levele jött.

A sértett a telefonálás napján, 16 óra körüli időpontban, új élettársával együtt megjelent a vádlott esztergomi otthonában. Az erősen ittas állapotban lévő vádlott beengedte őket a kapun, előre engedte a sértettet, majd egészen a lakóház bejáratáig kísérte.

Amikor sértett belépett a lakóház előszobájába, a közvetlenül mögötte haladó vádlott egy mozdulattal kihúzta a ház bejárati ajtaja mellett lévő, fahulladékba beleállított, 20 cm pengehosszúságú kést, a neki háttal álló sértett mögé lépett, ezt követően a sértettet egy alkalommal, közepes erővel a háti X. csigolya magasságában fentről lefele irányuló mozdulattal anélkül, hogy bármit mondott volna, hátba szúrta.

A sértettnek a szúrással okozott, legalább 8 cm-es szúrt-metszett sebzett sérülésének gyógytartama 4 hét, az életfontosságú szervek, valamint a nagyerek sérülésének reális lehetősége fennállt, ezért a bántalmazás alkalmas volt életveszélyes  sérülés okozására.

A 2018. július 01. napján hatályba lépett új büntetőeljárási törvény alapján az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy ha a vádlott a bíróság által kitűzött előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy őt Tatabányai Törvényszék 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó