Legyél Te is barlangász!

A Sátorkőpusztai-kristálybarlangot gondozó Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) szeretettel hívja közösségébe mindazokat a 14 évesnél idősebb, elsősorban a környéken élő természetkedvelőket, akik érdeklődnek a barlangok iránt, szívesen lennének tagjai egy jó csapatnak és szabadidejükben szívesen segítenék az egyesület munkáját, miközben megismerhetnék a hazai és határainkon túli barlangok csodálatos világát.

A BEBTE toborzónapot rendez 2018. szeptember 29-én, szombaton délután, melynek keretében az érdeklődők megtekinthetik és megismerhetik a Sátorkőpusztai-barlangot és élővilágát, és kötetlen beszélgetés keretében bepillantást nyerhetnek az egyesület tevékenységébe. A találkozó 14 órakor lesz a 117-es út mentén, a Nagy-Strázsa-hegy alatti parkolóban (hulladéklerakóval szemben).

Mi a tagok feladata?
A Sátorkőpusztai-barlang állagmegóvása, takarítása, törmeléktől való megtisztítása a kutatásvezetők iránymutatása alapján elsősorban hétvégi napokon, előzetes egyeztetés alapján.
– A nagyközönség számára meghirdetett látogatónapokon túravezetői feladatok ellátása.
– A barlang környezetének (Nagy-Strázsa-hegy) természetvédelmi felügyelete, rendben tartása.
– Részvétel szemétszedő-, facsemete-ültető-akciókban, kiállítások, előadások, rendezvények lebonyolításában.

Miért érdemes csatlakozni hozzájuk?
A barlangászat a természet csendjében, friss levegőn, aktív testmozgással töltött tevékenység, hozzájárul az egészséges életmód kialakításához. (A barlangokban nincs térerő!)
Új ismeretségeket köthetsz, barátokat szerezhetsz.
Részt vehetsz egy- és többnapos kirándulásainkon, utazásainkon, amelyeket hazai és külföldi barlangokba, illetve egyéb természeti látványosságokhoz szervezünk, így olyan helyekre is eljuthatsz, ahová az átlagember nem.

A barlangról, az egyesületről és programokról bővebb információt a www.bebte.hu oldalon találsz!

Amennyiben a felhívás felkeltette az érdeklődésed, és elmennél a toborzóra, írj egy e-mailt a satorkopusztaibarlang@gmail.com címre!