Kategóriák: Hírek

Ha van autója, egy napig ingyenesen vonatozhat!

A kerékpárosokat az Európai Mobilitási Héten díjmentes kerékpárszállítási akcióval, a forgalmi engedéllyel rendelkezőket pedig szeptember 22-én, az Autómentes Napon ingyenes utazási lehetőséggel várja a MÁV-START. Szeptember 15-én és 16-án a budapesti Andrássy úton a vasúttársaság saját standdal és színes gyerekprogramokkal készül, illetve az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak a társaság által kínált álláslehetőségekről is.

Az idén tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A korábbi évekhez hasonlóan a MÁV-csoport is csatlakozott a kezdeményezéshez. A Mobilitási Hétvégén a budapesti Andrássy út izgalmas családi programoknak ad otthont. A Vörösmarty és a Csengery utca között megtalálható MÁV-standon animátorok gondoskodnak a gyermekek szórakoztatásáról, az utazni készülők információt kérhetnek, vagy akár vasúti jegyet is vásárolhatnak a MÁV-START mobilpénztáránál, az érdeklődők pedig részletes tájékoztatást kaphatnak az aktuális állásajánlatokról és karrierlehetőségekről. Azok, akik részt vesznek egy helyszíni fotózáson és az online játékban, akár a MÁV új Instagram-oldalára is felkerülhetnek.

A MÁV-START és a GYSEV által az Európai Mobilitási Hét ideje alatt kiadott díjmentes kerékpárjegyek valamennyi – erre alkalmas – hazai járaton igénybe vehetők. A díjmentes kerékpárjegyek a vonatokon pótdíjfizetési kötelezettség nélkül megválthatók az érvényes belföldi vasúti menetjegyek mellé, de interneten csak menetjeggyel együtt vehetők meg. (Az internetes vásárlókosárba helyezett jegyek számánál legfeljebb néggyel több díjmentes kerékpárjegy váltható. Bővebb információ a kerékpárszállításról.)

Szeptember 20-án a „bringás reggeli” rendezvényhez csatlakozik a MÁV-csoport, idén már másodszor. A szervezők reggel 7 és 9 óra között minden kerékpárost szeretettel várnak egy üveg ásványvízre, pogácsára, kakaós csigára vagy friss gyümölcsre a Könyves Kálmán körút 54–60. szám alatt található MÁV-székházzal szemben.

Szeptember 22-én, az Autómentes Napon a forgalmi engedélyüket bemutató gépjármű-tulajdonosoknak, illetve üzembentartóknak is kedvez a MÁV-START és a GYSEV. Előbbi teljes szolgáltatási területén, utóbbi magyarországi vonalhálózatán természetes személyek a nevükre kiállított forgalmi engedéllyel díjmentesen utazhatnak másodosztályon. (Első osztályú utazáshoz meg kell fizetni a kocsiosztály-különbözeti díjat, míg feláras vonat esetén a pót-, illetve helyjegy megváltása is kötelező.)

Az Európai Mobilitási Hét céljáról és programjairól itt olvashat bővebben>>

MÁV Zrt. – Kommunikációs Igazagatóság

Megosztás