Kategóriák: DorogHírek

Ajándékokat osztottak a rendőrök a dorogi iskolákban

Az idei tanévben is folytatódik az immáron 10 éve működő „Az iskola rendőre” program, melynek célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, a gyermekek biztonságát veszélyeztető tényezők feltárása, megszüntetése.

Az iskola rendőre program keretében szeptember 13-án, csütörtökön a dorogi rendőrök a Zrínyi Ilona, a Petőfi Sándor és az Eötvös József általános iskolákba, az első osztályokba látogattak. Csongrádi Norbert rendőr zászlós és Sztána Gergely rendőr törzsőrmester (a dorogi körzeti megbízottak) osztották szét az elsősök között a 170 db fényvisszaverő csíkokkal ellátott hátizsákot és az ugyanennyi „Iskolás lettem” című füzetet – mondta el Sztána Gergely a dorogimedence.hu-nak, és egyben hozzátette, hogy a gyerekek nagyon örültek az ajándékoknak, és a legtöbben már el is kezdték használni a füzetet.

A tanévkezdet több szempontból fokozott veszélyeket rejthet a gyermekek számára, ezért a rendőrség ilyenkor kiemelt figyelmet fordít az iskolák környékére. A tanév során az iskolarendőr rendszeres kapcsolatot tart a tanintézmény vezetőségével, a diákokkal. Meghívás esetén jelen lesz a jelentősebb rendezvényeken (tanévnyitó, tanévzáró, fogadóóra, szülői értekezlet). Az iskolarendőr nevét, elérhetőségét a programban résztvevő iskolákban plakáton teszik közzé.