Kategóriák: EsztergomHírek

Völner: Nem kellene Esztergomnak farkast kiáltania

Esztergom város 800 milliós hitelt szeretne felvenni likviditási problémák miatt.

Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő az RTVE Háttér című műsorában hívta fel az esztergomi városvezetés figyelmét, hogy talán jobban magukénak kellene érezni Esztergomot és jobban belegondolni abba, hogy mit lehet, mit nem, hogyan osszuk be, hogyan gondolkodjunk előre három hónapra, fél évre, vagy akár egy évre.

Dr. Völner Pál azt is elmondta, hogy az is nagyon érdekes, hogy a zárszámadásban 2,9 milliárd forint le nem kötött pénzeszköz volt szabadon, azóta pedig ugyanúgy befolytak az adóbevételek, semmilyen kiugró kiadás nem keletkezett, lehet, hogy át kellene számolni még egyszer ezeket a sorokat, nem pedig farkast kiáltani, akkor, amikor nem is jár a kertek alatt.

Hozzátette, hogy állítólag remek szakemberek érkeztek, a jegyző úrtól kezdve a többi vezetőn keresztül Esztergomba. Illetve kiemelte, hogy aki nem tud megbirkózni a várost érintő likviditási problémákkal, az térjen vissza oda, ahol nagyobb sikerei voltak korábban. Ha pedig tényleg úgy lenne, hogy hitelt kell felvenni, akkor pedig el kellene gondolkodni a felelősségen, hogy ez hogyan keletkezett, ki volt az, aki nem látta előre a jövőt.

Az interjút a 13. perctől tekinthetjük meg:

 

Borítókép: RTVE videója

Megosztás